Homepage MILJÖProduktion

 

Produktion med minskat mijöavtryck


 

En gedigen internationell stiftelse

 

Nära våra marknader med ett optimerat logistiknätverk

  • 13 produktionsanläggningar
  • 4.200 anställda
  • 29 dotterbolag
  • 7 logistikplattformar
  • 5 R&D center

 

Mindre energi Mer återvinning

Belägen i Saint-Paul-Trois-Châteaux (Drôme-regionen i Frankrike), finns den nya generationens produktionsanläggning som är helt eko-designad, vilket visar sig i dess energieffektivitet och återvinningsgrad.
Genom att använda sig av en gravitationsbaserad process sparas 30% av energin per m2 jämfört med äldre produktionsanläggningar. 

 

 

Alla Gerflors anläggningar är certifierade

 

 

ISO 9001

Kvalitet

 

 

 

Progressiva produktionsanläggningar

 

Gerflors produktionsanläggningar är bland de mest hållbara i branschen

 

 

 

Hitta energin till att förbruka mindre

Under de senaste åren har de industriella värme- och kylsystemen på våra franska produktionsanläggningar i Tarare, Saint-Paul och Grillon ersatts med energisystem med högre effektivitet.
Dessutom har utformningen av nya produktionslinjer och omkonstruktionen av befintliga resurser gjort det möjligt för oss att minska energiförbrukningen genom att integrera den absolut bästa befintliga tekniken. Till exempel har den nya ”2 meter” rull-linjen i Saint-Paul resulterat i en 30% minskad energiförbrukning.

 

Vägen till till helelektriskt

Under 2019 byttes alla dieseltruckar i Saint-Paul-fabriken till elektriska, vilket kommer att genomföras även i Tarare under 2022. Detta kommer avsevärt att minska anläggningens koldioxidutsläpp.

 

 

PVC, 100% ÅTERVINNINGSBART MATERIAL


 

25% återvunnet material

Våra vinylprodukter innehåller i genomsnitt 25% återvunnet material. Integreringen av återvunnet material påverkar inte vår produktkvalitet och prestanda. Några av våra mer tekniska produkter innehåller över 50% återvunnet material. Allt återvunnet material överensstämmer med europeiska REACH-föreskrifter.

Know more about REACH

PVC golvbeläggningar innehåller i genomsnitt 57% mineralkomponenter som krita eller salt, till skillnad från andra plastprodukter.

Dessa komponenter utarmar inte jordens resurser.

Upcycling*: Gerflor återvinner sina egna produkter… och andra tillverkares produkter.

År 2000 blev Gerflor den första golvtillverkaren i världen att använda en textilbaksida tillverkad av återvunna PET-flaskor.

Till exempel innehåller varje m² av Transit Tex-serien 4 stycken återvunna PET-flaskor.