Valda dokument

Ta emot direkt via e-post alla dokument som valts under din surfning.

0
Ditt urval av dokument
Professionell MILJÖSecond life

En insamlings- och återvinningslösning vid varje skede i livscykeln

Den främsta utmaningen är att återvinna material för återbruk i varje skede i produktens livscykel, från produktion och installation till slutet av dess livslängd. Gerflor tillhandahåller en insamlings- och återvinningslösning för varje källa.

Gerflor har inrättat två tydliga återvinningsprogram för att möta utmaningarna

  • Second Life-programmet, för återvinning av läggningsspill och ”rena” uttjänta produkter, såsom limfria REACH-kompatibla föremål.
  • PVC Next-programmet bearbetar ”smutsiga” uttjänta produkter såsom limmade föremål, artiklar blandade med andra material eller sådana som innehåller komponenter som är REACH-kompatibla.

 

 

SECOND LIFE-PROGRAMMET


Second life: ett nytänkande återvinningsprogram

 

Gerflor har återvunnit sitt produktionsavfall i sina fabriker de senaste 50 åren. Från och med 2011 inrättade Gerflor Second Life-programmet i Frankrike, ett kostnadsfritt program för insamling av läggningsspill och ”rena” uttjänta produkter, framförallt limfria REACH-kompatibla artiklar. Detta skräddarsydda program är anpassningsbart för att passa storlek och begränsningar hos installationsföretaget. Det möjliggör också insamling av konkurrenters PVC-produkter.
För 4 år anslöt sig Gerflor med PAPREC som är ledade inom återvinning för att skapa en anläggning i Frankrike kallad Floor to Floor för att återvinna läggningsspill och ”rena” uttjänta produkter. Återvunnet material som genereras av Floor to Floor skickas direkt till Gerflors produktionsanläggningar, där de integreras i nya produkter. Floor to Floor har som mål att återvinna 55.000 ton/år från 2025.

 

 gerflor-environnement-seconde-vie-circuit-en

 

 

 

PVC NEXT-PROGRAMMET


 

Material samlas in och överförs till AgPR-återvinningscentret i Tyskland, där Gerflor är huvudägare.
Där sorteras avfallet och mals sedan till granulat för återanvändning i andra industrier.
AgPR återvinner upp till 2.500 ton per år.

Upptäck PVC NEXT-programmetgerflor-fleche-PVC-next-en

 

 

 

 

Att gå längre i återvinningen av PVC-golv

 

Gerflor är en aktiv medlem i ERFMI, European Institute of Resilient Flooring Manufacturers. ERFMI har lanserat flera forskningsprojekt för att utveckla lösningar för återvinning av limmade golv som inte uppfyller REACH-kraven:

 

Gerflor är en aktiv bidragsgivare till VinylPlus, programmet som samlar den europeiska PVC-industrins frivilliga engagemang för hållbar utveckling.$

 

RecoVynil: Detta nätverk kopplar samman återvinningsmaskiner och PVC-tillverkare i Europa. Målet är att utveckla och certifiera återvinning av 90.000 ton PVC innan 2025.
 

 

 

 

 

 

 

 

Världsledare

Golvbeläggningslösningar

Ansvarig

Återvunnet material, Återvinning av uttjänta produkter, ISO14001

Multi-specialist

Specifika svar på behoven hos tjugo marknadssegment

Expertgrupp

Engagemang för våra kunders framgång

Kundens framgång

Dagligt engagemang för att garantera våra kunder total kvalitet och konkurrenskraft.