Valda dokument

Ta emot direkt via e-post alla dokument som valts under din surfning.

0
Ditt urval av dokument
Professionell MILJÖAnvändning

 

 Installationslösningar


Limfri läggning för lägre utsläpp och mer flexibilitet

För att minska VOC*-utsläppen i samband med limning har vi utvecklat innovativa produkter som kan lösläggas utan lim. De tre främsta fördelarna med limfri installation:

  • Inga VOC-utsläpp i samband med limning
  • Enklare och snabbare att lägga
  • Lättare att ta bort och återanvända eller återvinna

I utrymmen där läggning med lim är nödvändigt rekommenderar vi användning av lösningsmedelsfritt akryllim med lågt VOC-utsläpp, certifierat EMICODE EC1 och EC1 PLUS. 

*Volatile Organic Compounds = flyktiga organiska föreningar.

EMICODE EC1 and EC1 PLUS

 

 Välbefinnande och hygien


Förbättring av inomhusluftens kvalitet

En anpassning till vår förändrade livsstil

Många av oss spenderar 90% av vår tid inomhus, i hem, sporthallar, kontor, offentliga byggnader osv. Eftersom de flesta byggmaterial avger flyktiga organiska föreningar (VOC) har inomhusluftens kvalitet blivit ett stort hälsoproblem.

Vi har minskat VOC-utsläppen till nivåer ner till 100 gånger lägre än vad som krävs enligt standarder. Våra produkter avger inte formaldehyd.


Certifieringar

Alla Gerflor-produkter är A+ certifierade, den mest högpresterande utsläppsnivån för byggprodukter. Gerflors produkter är också Floorscore-certifierade. De flesta av våra produkter släpper ut mindre än 10 μg/m3
efter 28 dagar. Exempelvis Creation, Premium, Taralay Impression, Mipolam och DLW Linoleum.

Gerflor Environnement Usage Certif En

 

 

Förbättra ljudisoleringen

 

Gerflors golv minskar buller med upp till –20 dB

Buller anses alltmer som ett problem för människors livskvalitet och bekvämlighet, särskilt inom bostäder, sjukhus, idrottsanläggningar och skolor.

Vår lösning är att, i nästan alla Gerflor-serier, erbjuda akustiska produktvarianter med baksida av skum eller kork för att minska:

Gerflor har också utvecklat ett specifikt sortiment av akustiska underlag för vinylplattor och plankor.

 

Kork för sina akustiska egenskaper

Kork är ett 100% naturligt och snabbt förnybart material. Gerflor är en av få tillverkare som använder kork för att ta fram ljudisolerad golvbeläggning, som Saga2.

 

Golv utformade för att hålla

Slitage från gångtrafiken är ett av de stora utmaningarna för golvbeläggningar. Gerflors sortiment inkluderar produkter som passar både tung trafik (rum i offentliga byggnader, butiker, osv.) och vanlig maskintrafik (truckar i lager).

Våra golvprodukter är också utformade för att minimera risken för skador så som; hål, repor, kemikalier, temperaturvariationer, fuktighet osv. Vi är den enda tillverkaren som erbjuder produkter med ett 100% rent homogent slitskikt som är särskilt väl anpassat för att tåla tung trafik: Premium, Taralay Millenium, GTI, Attraction.

 

 

Påverka energiförbrukningen med ditt golv

Ljusare golv för en lägre energiförbrukning


Frågan om ljusreflektion som en källa till potentiella energibesparingar är central för nya miljöbestämmelser och miljöprogram, inklusive HQE-metoden, E+C-märkning, RE 2020 med flera.

Ljusreflektionsvärdet (LRV) är mängden ljusenergi som reflekteras i förhållande till det absorberade. Ett ljust golv reflekterar mer ljus och hjälper till att fördröja behovet av att tända artificiellt ljus: uppskattningsvis kan en ljus färg minska energiförbrukningen i sambande med belysning med 60% jämfört med en mörk färg.

Gerflor erbjuder ett brett utbud av färger med ljusreflektionsvärden som stäcker sig från 6% till 86%, vilket gör det möjligt för arkitekter att välja det lämpligaste golvet för ljusförhållandena i varje projekt.

 

Minska olycksriskerna

 

Placeringen av färger med mycket kontrasterande LRV-värden kan användas för att förbättra trafikflödet, tydligt signalera hinder och minska olycksrisker, särskilt för personer med nedsatt syn. Det är därför alla våra golvsortiment, väggskydd och ytbehandlingar erbjuder omfattande färgintervall med LRV-variationer som överstiger 70%. Taralay Digital Printing-serien gör det möjligt för arkitekter att anpassa färger efter LRV-kraven för sitt projekt.

Upplev MyTaralay Digital Printing

 

 

Hygien inkluderar även rena golv och väggar

Som världsledande inom golvbeläggningar för sjukhus och medicinska miljöer erbjuder Gerflor ett omfattande utbud av förbättrad golv- och vägghygien och minskad smittorisk.

 

Antibakteriell verkan

 
Alla våra linoleumgolv har naturliga antibakteriella egenskaper i och med att linolja och tallharts används vid tillverkningen. Förutom de naturliga egenskaperna har Gerflor R&D utvecklat en revolutionerande ytbehandling, Neocare™, som är ett nytt lösningsmedelsfritt ytskydd. Extremt slitstarkt med trippel UV-härdad yta. Resultatet av Gerflor R&D expertis ger DLWs nya kollektion utmärkta tekniska funktioner för en hälsosam och hållbar användning, med enkel rengöring och underhåll. Rengöring enligt anvisning möjliggör att den antibakteriella effekten bevaras över tid. SPM ledstänger är utrustade med antibakteriell tätning för att förhindra smittspridning.

Gerflors lösningar mot Coronavirus

Tätskikt

"För duschar erbjuder Gerflor ett komplett 100% vattentätt golv + vägg + tillbehörssystem validerat av ett CSTB tekniskt godkännande.

En vattentät svets mellan våder: Gerflors golv- och väggbeläggningar är trådsvetsade för hygien och vattentäthet.

Uppvik gör det lättare att rengöra i hörn och vid golv / väggvinkeln samtidigt som det säkerställer utmärkt vattentäthet."

Mer info

Entrémattor

Våra ROMUS entrémattor bidrar till att skapa ökad hygien i byggnader. De hjälper till att förhindra nedsmutsning av golv och minskar slitage i förtid samtidigt som rengöringskostnaderna minskar.

Mer info

 

 

Rengöring


Enklare rengöring och färre kemikalier

Under golvbeläggningens hela livscykel utgör enbart rengöringen 25% av produktens miljöpåverkan. Rengöring kräver en stor förbrukning av vatten, energi och rengöringsprodukter.

Tack vare introduktionen av revolutionerande ytbeläggningar på Gerflors sortiment, som Evercare™ och Protecsol®2, har miljöpåverkan genom rengöring halverats under de senaste tio åren.

Inte bara det, våra olika ytbehandlingar ger ännu bättre skydd för golvbeläggningar. De eliminerar behovet av dyra poleringsbehandlingar under hela produktens livslängd.
De ger bättre fläckbeständighet, underlättar rengöringen och hjälper till att spara på vatten och rengöringsmedel.

 

 

 

 

Världsledare

Golvbeläggningslösningar

Ansvarig

Återvunnet material, Återvinning av uttjänta produkter, ISO14001

Multi-specialist

Specifika svar på behoven hos tjugo marknadssegment

Expertgrupp

Engagemang för våra kunders framgång

Kundens framgång

Dagligt engagemang för att garantera våra kunder total kvalitet och konkurrenskraft.