Valda dokument

Ta emot direkt via e-post alla dokument som valts under din surfning.

0
Ditt urval av dokument
KONSUMENT BLI INSPIRERAD : Omfamna en touch av fantasi med den långt borta trenden

 

BLI INSPIRERAD : Omfamna en touch av fantasi med den långt borta trenden

"Här på Gerflor sker inte kreativitet av en slump. Det är inte heller intuitivt eller spontant. Kreativitet är som en växt som vi metodiskt och tålmodigt vårdar och matar varje dag. Vi reser runt i världen på jakt efter de senaste underliggande trenderna inom mode, design och arkitektur. Efter att ha återvänt från våra resor bygger vi moodboards med en mängd stilar, färger och material, som fungerar som en oändlig inspirationskälla för att skapa nya produkter. De representerar en av de viktigaste råvarorna för våra framtida kollektioner. De är livsnerven som matar vår varumärkesidentitet och driver Gerflor att konsekvent utveckla ett växande antal unika och innovativa produkter."

Gino Venturelli, Artistic Directior på Gerflor
(Översatt)

 

 3 1

 

#TRENDEN

Far Away-trenden är en blandning av influenser som har handplockats från olika kulturer och heminredningar från hela världen. Vax, tribal, bohemiskt, indiskt, exotiskt... dessa olika stilar har harmoniskt kombinerats för att producera en verkligt unik design. Far Away är också en av de mest kreativa trenderna och kan tända fantasin hos alla som är vågade nog att omfamna dess vilda sida. Huvudfunktionen med denna design är att den erbjuder en känsla av flykt. Den etniska stilen är ett avsiktligt steg bort från andra traditionella mönster och syftar till att trolla fram bilder av avlägsna länder. För att skapa den perfekta etiska stämningen krävs en viss kunskap om inredning. Färger och mönster spelar naturligtvis en avgörande roll, men det gör även själva materialen.

 

 3 22

 

#FÄRGERNA, MATERIALEN

Fördelen med den etniska trenden är att den är kompatibel med praktiskt taget alla färger. Huvudpaletten innehåller i huvudsak mättade färger (gul, brun, orange och röd) och ibland inslag av turkos, fuchsia och korall. Som sådan krävs skicklighet och omsorg när man arbetar med detta överflöd av färger. Det bästa sättet att undvika ett episk designfel är att nöja sig med tre eller fyra stora färger.

När det kommer till möbler är primära texturer helt klart trendiga! Wood fortsätter att toppa popularitetslistorna för den etiska stilen med sitt naturliga utseende. Särskilt vissa arter är en favorit med sina många färger och varierande ådring, vilket ger intrycket att föremålet är skulpterat av en barkbit. Likaså kan ofärgat flätat, rotting och andra växtfibrer användas på fåtöljene eller som kruköverdrag. Men en etnisk interiör skulle inte vara komplett utan en metallisk touch. Oavsett om det är en hylla eller änden på en soffa, allt som krävs är en enda touch av mörk metall för att få sin starka karaktär att märkas i denna exotiska interiör.

 

 

 3 333          3 4

 

THROUGH THE DESIGNER'S EYES

To present this trend, our designer Gino Venturelli has gone for the Sunny White finish from the Senso Premium Clic collection. This design embraces a Bohemian and exotic style, which is reflected in the planks with their aged and natural look. "Add a touch of fantasy, use bold brush strokes to emphasise the ethnic style, bring an exotic touch and finally add a unique and sometimes kitsch pop art collage with a pure, eclectic and cheerful feel. Decorate with old masks, talismans, woven mats, extravagantly embroidered rugs, votive tattoos and colours using pigments that characterise the chosen region.

 

 

Tveka inte att komma och testa våra golv i ditt hem, Klicka här!