Homepage BLI INSPIRERAD : New Dada - Lyx, lugn och vällust

 

BLI INSPIRERAD : New Dada -  LYX, LUGN OCH VÄLLUST

*Här på Gerflor sker inte kreativitet av en slump. Det är inte heller intuitivt eller spontant. Kreativitet är som en växt som vi metodiskt och tålmodigt vårdar och matar varje dag. Vi reser runt i världen på jakt efter de senaste underliggande trenderna inom mode, design och arkitektur. Efter att ha återvänt från våra resor bygger vi moodboards med en mängd stilar, färger och material, som fungerar som en oändlig inspirationskälla för att skapa nya produkter. De representerar en av de viktigaste råvarorna för våra framtida kollektioner. De är livsnerven som matar vår varumärkesidentitet och driver Gerflor att konsekvent utveckla ett växande antal unika och innovativa produkter."

 

Gino Venturelli, Gerflor Artistic Director
(Översatt)

 

New Dada Trend

 

Romantik Pic

 

# NEW DADA : LÄNGE LEVE DET RYTANDE TJUGOTALET

Redo för en tidsresa? Chic och sofistikerad, New Dada-trenden spelar rollen som nostalgi och en viss smak av förr, synonymt med ultraelegans: mjuka och kontrasterande material, mörka färger, möbler med sobra och eleganta linjer direkt inspirerade av art déco-rörelsen, sakkunnigt arbetade upphängningar som monterar brons, järn och förgyllning...

När objektet är kung. Den glittrande överflöd av denna mycket Great Gatsby-trend vilar till stor del på förfining av bröstföremål. Oregelbundet formade bord, Verner Panton-lampor, Senapsfiltar, parfymflaskor, lampor täckta med pärlhalsband, mejslade och fasade speglar ... Lyx och estetik är nyckelorden i denna rörelse, där varje föremål är ett litet konstverk.

 IStock 936491274

MÖNSTER, FÄRGER & MATERIAL

När det gäller färger, satsar trenden på delikatessen hos celadon, djupet av en skogsgrön och tätheten av bordeaux för att bilda ultraeleganta kontraster. Originalfärger som fungerar mycket bra för ett raffinerat vardagsrum eller sovrum. Barocka och suava former läggs till: svarta arabesker på förgylld bakgrund, kubistiska målningar, stiliserade trianglar ... Rika textilier och material, som sammet eller siden, används för att skapa texturerade effekter, broderier och versaler. etc. Låt dem lysa med prydnadssaker polerad mässing, brons eller koppar. Marmor tillför äntligen, genom små beröringar eller på marken, sin tidlösa och eleganta dimension till alla utrymmen.

 

THE DESIGNER'S EYE - New Dada

Inspired by time-lapse cement tiles, the Lorca model from our Virtuo LVT collection is an eye-catching baroque aesthetic: it displays exuberant arabesque patterns on a modern background of faded gray or blue tones. Available in large format (45.7 cm x 91.4 cm) for an even more striking effect, Lorca stands out as one of the flagship models of the Folk Trend in the Virtuo Collection.

 

# VÅRT RÅD : KLÄ DINA VÄGGAR

För att perfekt matcha denna trend, försumma inte väggdekorationen. Första steget: välj en art déco-tapet. Tidlösa och eleganta, de kan avvisas i nyanser av grått och blått med gyllene detaljer, eller i frihets- eller djungelinspirerat tryck för att utspela sig harmoniskt på väggen och erbjuda en design värd 20-talet. Lägg till solspeglar eller hyllor i guld eller mässing och gör materialpåminnelser med upphängningar. Alternativa fyrkantiga sammetskuddar och rektangulära mönstrade kuddar.

 

RS33609 Mikado Chair - V2

 

VACKER INTERIÖR

Allt här matchar perfekt New Dada-trenden: rika material (läder, smide, förgyllning ...), en stark närvaro av geometriska mönster, strikta och dynamiska former, särskilt i golvet och mattan, former i konstant rörelse (från cirklarna) av soffbordsfötterna, till ljuskronornas volymer), puffens hypnotiska arabesker, platsen som glasvarorna ges i dekorationen och de dominerande färgerna (särskilt blått och senap).

 

Rmantik Living

 

 

Tveka inte att komma och testa våra golv i ditt hem, Klicka här!