Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
gerflor-header-recyclage.jpg

Återvinning: Ett andra liv för våra golv!

I alla skeden av produktens liv erbjuder vi insamlings- och återvinningslösningar. Detta gör det möjligt att uppcykla produktions- och installationsavfall och slutavfall.  

Sustainability

Produktionsavfall

Tekniska tester, kvalitetskasserade produkter och skärrester skapar produktionsavfall.

Avfallet samlas in på produktionslinjerna på Gerflor-koncernens samtliga anläggningar och mals sedan till granulat och återintegreras på andra tillverkningsanläggningar. Alla anläggningar i Gerflor-koncernen kan betraktas som genuina återvinningsstationer.

gerflor-chutes-bloc-double.jpg

Uppsamling av installationsavfall från installatörer

Ett projekt genererar vanligtvis mellan 5 och 10 procent avfall, beroende på produkttyp. I Frankrike, Tyskland, Benelux och Skandinavien har vi satt upp programmet Second Life för att återvinna projektavfall från installationsföretag:

  • kostnadsfri insamling
  • konkurrenters produkter accepteras
  • endast REACH-kompatibelt golv utan lim

Vilka är de dubbla fördelarna med denna återvinningssektor som skapades 2011? Det gör det möjligt för oss att erbjuda en innovativ tjänst till installationsföretag, samtidigt som vi utökar användningen av återvunna produkter i vårt sortiment.

gerflor-header-recyclage.jpg

Insamling av uttjänta produkter som inte är standardprodukter

Icke-standardiserade uttjänta produkter är produkter som limmats, blandats med andra material eller består av komponenter som innehåller känsliga ämnen enligt REACH-standarder. De följer en specifik insamlings- och återvinningsväg eftersom de kräver olika tekniker och inte alltid kan återintegreras på Gerflor-anläggningar.

PVC Next-programmet, tillsammans med det europeiska återvinningscentret AgPR, vet hur man hanterar detta avfall.

De insamlade produkterna mals till granulat och återintegreras i tillverkningen av produkter inom andra sektorer (trafikkoner, rör för byggnadsarbeten på byggnader osv.).

AgPR uppcyklar upp till 2 500 ton per år.

gerflor-environnement-seconde-vie-collecte.jpg

Letar efter nya lösningar för morgondagen

Den tredje aspekten av vårt engagemang för produkternas andra liv är vårt engagemang i det europeiska institutet för tillverkare av beständiga golv när det gäller ERFMI-forskningsprojekt för nya återvinningslösningar. Två projekt är involverade i återvinning av limmade golv som inte uppfyller REACH-krav:

  • Circular flooring, (cirkulära golv) med stöd av Europeiska unionen, strävar efter att utveckla återvinningsteknik i industriell skala genom att lösa upp golv för att återvinna PVC-harts
  • OREADE, ett förbränningsprojekt, gör det möjligt att återställa salt från uttjänta golv
gerflor-chutes-recyclage.jpg

Ett unikt samarbete med Paprec för att återvinna insamlat material

Sedan 2017 har vi varit delaktiga i ett samarbete med återvinningsledaren PAPREC för att skapa en fabrik i Frankrike för återvinning av installationsavfall och ”rena” uttjänta produkter.

Anläggningen, som heter Floor to Floor, sorterar och förbereder insamlat avfall. Det återvunna materialet återintegreras sammansättningen av nya Gerflor-produkter.

ftf-bloc-double.jpg

Andra stadier i våra produkters livscykel

Stränga produktcertifieringar och -etiketter

Vår policy för hållbar utveckling har redan gjort det möjligt för oss att belönas med avancerade produktcertifieringar och -etiketter. Dessa standarder erkänner våra ansträngningar när det gäller följande:

  • golvets hållbarhet: UPEC A+
  • hållbar utveckling: Cradle to Cradle
  • minskning av förorenande utsläpp: Blue Angel, M1, A+, FloorScore

Våra produkter bidrar också till att uppnå miljöstandarder för byggnader: LEED, HQE

Läs mer
two-columns-media-normes.jpg
Gerflor vid din sida
Tjänster

Har du frågor? Behöver du råd inför ett projekt? Kontakta oss.

 

 

   

 

 

Kontakta oss
Gerflor by your side

Läs mer om Gerflor

I över 80 år har Gerflor gruppen designat, tillverkat och marknadsfört innovativa, dekorativa och miljöansvariga produkter för flexibla golv, linoleum, väggbeklädnader och tillgänglighet, säkerhetsgolv, antistatiska golv från installation till efterbehandling för proffs och privatpersoner.

Ett produktsortiment som uppfyller de specifika kraven för varje marknadsapplikation: kommersiella, utbildnings-, sjukhus-, sport- (inomhus och utomhus) och till och med bostäder. För mer inspiration, välbefinnande, säkerhet, prestanda och avkastning på investeringen.

Detta alternativ kommer att filtrera resultaten för att endast visa lagerförda produkter.