Valda dokument

Ta emot direkt via e-post alla dokument som valts under din surfning.

0
Ditt urval av dokument
Professionell TjänsterNyheterGerflor öppnar stort lager i Göteborg
21.06.2022

Gerflor öppnar stort lager i Göteborg

Gothenburg Warehouse


Pressmeddelande 22-06-22

Gerflor ökar sin satsning i Norden och öppnar ett 6500 m² stort lager i Göteborg

I samband med ökad satsning på den nordiska marknaden har golvspecialisten Gerflor slagit ihop sitt svenska och norska lager för att öppna ett större lager med högre kapacitet i Göteborg.
-Vi ser denna sammanslagning som en viktig milstolpe i vårt nordiska samarbete. Resultatet är en mycket större lokal produkttillgänglighet, effektivare logistik och kortare leveranstider för varor som tidigare behövt beställas från våra fabriker, säger Mathieu Renou, Regional Director Norra Europa.

 I utkanten av Göteborg i Sörred Kubiklager står Gerflors nya lager—en sammanslagning av dess norska lager i Vestby och svenska lager i Göteborg. Utöver större kapacitet erbjuder Gerflors nya lokaler även ett förbättrat IT-system och en miljövänligare anläggning med grön betong i husgrunden och solceller på taket.

 -Vi ville ha en byggnad som bidrar till modern och effektiv godshantering, en bra arbetsmiljö för våra medarbetare, och uppfyller dagens krav på ett hållbart bygge. Vi är övertygade om att denna investering i vår logistikinfrastruktur kommer att öka leveransförmåga och kundservice till våra kunder på sikt, säger Helene Falkman, Operations Manager.

 Det nya lagret är ca. 6500m² stort—tre gånger större än Gerflors föregående lager i Sverige och Norge som nu läggs ner i samband med denna sammanslagning. Flytten sker gradvis under juni och juli månad och beräknas vara i full drift efter sommaren.

Gothenburg Warehouse Inside  Gothenburg Warehouse

 

Kontakt

Krister Nikula
Försäljningschef, Projekt
Gerflor Scandinavia AS
Mail: Krister.nikula@gerflor.com
Tel: 0705 820 180