Valda dokument

Ta emot direkt via e-post alla dokument som valts under din surfning.

0
Ditt urval av dokument
Professionell TjänsterNyheterInnovativa och hållbara golvlösningar för framtiden
30.06.2021

Innovativa och hållbara golvlösningar för framtiden

Gerflor Header

EU-kommissionen eftersträvar en cirkulär ekonomi som ”behåller värdet på produkter, material och resurser i ekonomin så länge som möjligt, och minimerar avfallsgenereringen”. För Gerflor innebär detta att man redan i designfasen bygger möjligheten till resurseffektivitet genom innovativa material som kan återvinnas.

Marknaden blir mer och mer medveten av det adderade värdet i bra golv, hållbar design och återvinning. I linje med detta är fokus på material som kan återbrukas för att minska klimatavtrycket som del av en cirkulär produktionskedja en genomgående trend i golvbranschen. Med innovation, design och hållbarhet som ledord utvecklar Gerflor framtidens golv som är designade för att hålla länge.

Världsledande och miljövänlig totalleverantör
Gerflor är en miljövänlig totalleverantör av hållbara vägg- och golvlösningar med tillbehör. I bolagets DNA finns innovation, design och hållbarhet vilket visar sig i produktportföljen bestående av världsledande varumärken så som DLW Linoleum, Mipolam®, Sportcourt® och Taraflex®.

– Vi designar produkter baserat på livscykelanalyser för maximal hållbarhet och alla våra produktionsanläggningar är certifierade enligt ISO 14001. För oss är det viktigt att utveckla produktionsprocessen för att effektivt kunna återvinna allt från produktionsspill till processvatten och i stor utsträckning ersätta fossila råvaror med biobaserade alternativ, säger Peter Van Den Bogert, Business Development & Product Manager DLW Linoleum.

Innovationskraft i ny kollektion linoleumgolv
Winston Churchill sa "we shape our buildings and afterwards our buildings shape us" och det är så Gerflor tänker i sin produktutveckling. Med den nya kollektionen från DLW Linolem tar Gerflor linoleumgolvet till nya nivåer med nya generationens ytbehandling Neocare. Neocare gör golvet extremt slitstarkt, reptåligt och lättstädat samtidigt som golvytan får naturligt antibakteriella och antivirala egenskaper.

– Vår framtidsvision är att utveckla mer hållbara lösningar och linoleum är en utmärkt produkt som är tillverkad med 98 procent organiskt material. Livslängden är lång och med de 159 olika färgerna öppnar vi upp helt nya möjligheter för inredningsarkitekter och designers att skapa rätt atmosfär baserad på byggnadens funktion, säger Håkan Höglind, Technical Manager.

Läs mer om DLW Linoleum kollektionen här