Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
image-slider-desinfection.jpg

Lösningar för desinfektion av offentliga byggnader

Som ledande leverantör av vägg- och golvbeläggningar för sjukvård och renrum kan vi erbjuda vinylbeläggningar som tål mycket krävande protokoll för desinfektion.

Rengöringsmedel och desinfektion med ånga eller gas? Här är våra råd för att garantera en maximal hälsosäkerhet i era byggnader.

Hygiene

Vinyl – det hygieniska valet

Den ultraresistenta och lättrengörliga vinylen är ett perfekt svar på drastiska svårigheter när det kommer till byggnadshygien. Våra vinylbeläggningar har hög tålighet mot alla typer av protokoll för desinfektion:

 • kemiska desinfektionsmedel
 • rengöring och desinfektion med ånga i höga temperaturer
 • ultraviolett strålning från UV-desinfektion
 • ozon och väte från desinfektion med gas
 • mekanisk rengöring.
gerflor-desinfection-bloc-1

Våra rengöringsråd

Det finns flera protokoll som kan ersätta rengöringsmedel beroende på vilka begränsningar och krav som ställs i fråga om hygien. Rengöringsmedel kan vara flexibla, billiga och enkla att använda i ockuperade och öppna miljöer, men det finns andra alternativ som gör det möjligt att undvika kemiska produkter:

 • Rengöring och desinfektion med ånga som grundar sig i vattnets tryck och temperatur är miljövänligt och billigt, men ger inte helt jämna resultat och lämpar sig inte för stora ytor.
 • Vid rengöring och desinfektion med UV förstörs mikroorganismer med hjälp av ultraviolett ljus. Metoden används oftast för rullband och arbetsytor, fungerar i tomma miljöer utan gömda vrår och kräver personlig skyddsutrustning.
 • Vid rengöring och desinfektion med ozon förvandlas syre (O2) till ozon (O3) med hjälp av en generator. Metoden används främst i livsmedelsindustrin, på bussar och i sportanläggningar och möjliggör desinfektion av stängda miljöer som är förseglade och tomma (ozon är hälsofarligt).
 • Rengöring och desinfektion med väteperoxid (H202) används oftast i renrum på laboratorium. Metoden är anpassad för små områden som är slutna, förseglade och tomma och i kontrollerade miljöer (T°C/RH). Det är en effektiv men dyr lösning som fräter på ytorna.
gerflor-desinfection-bloc-2

Kompletta lösningar för en oklanderlig hygien

För att bidra till att säkra en oklanderlig hygien för era byggnader erbjuder vi en komplett produktserie som komplement till golvbeläggningarna:

 • flexibla eller rigida väggbeläggningar som har samma egenskaper som våra golv när det gäller tålighet mot all typ av desinfektion – särskilt serien Decoclean för renrum och serien Mural Ultra är flexibla och enkla att rengöra tack vare ytbehandlingen Protecsol
 • listbeläggningar, övergångslister för golv och väggar samt svetstrådar för att garantera fullständig täthet
 • bakteriostatiska trappräcken som möjliggör en ergonomisk och enkel rengöring
 • mattor som minskar smutsmängden i byggnaderna med 90 %.
gerflor-desinfection-bloc-3

Upptäck andra lösningar och erbjudanden för en oklanderlig hygien

Läs mer om Gerflor

I över 80 år har Gerflor gruppen designat, tillverkat och marknadsfört innovativa, dekorativa och miljöansvariga produkter för flexibla golv, linoleum, väggbeklädnader och tillgänglighet, säkerhetsgolv, antistatiska golv från installation till efterbehandling för proffs och privatpersoner.

Ett produktsortiment som uppfyller de specifika kraven för varje marknadsapplikation: kommersiella, utbildnings-, sjukhus-, sport- (inomhus och utomhus) och till och med bostäder. För mer inspiration, välbefinnande, säkerhet, prestanda och avkastning på investeringen.

Detta alternativ kommer att filtrera resultaten för att endast visa lagerförda produkter.