Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gerflor saint-paul-trois-chateaux

Produktion: Begränsa vårt koldioxidavtryck

Vi har under årens lopp utvecklat vår produktion i syfte att begränsa koldioxidutsläppen från våra anläggningar – ett avgörande steg i produktlivscykeln ur miljösynpunkt.

Vad är vår strategi? Att producera inom Europa för att minska transporter, minska energiförbrukningen på våra anläggningar och få dem certifierade för att förbättra deras kontinuerliga drift.

Sustainability

Prioritera produktion inom Europa

Gerflor uppvisar stolt etiketten ”Made in France” – företaget är väl förankrat i Frankrike. Genom att geografiskt fokusera våra anläggningar så mycket som möjligt minskar vi vår koldioxidpåverkan i samband med transporter, en mycket energiintensiv aktivitet. På grund av detta är följande baserade i Frankrike:

 • 6 anläggningar, av 19 globalt
 • 1 900 medarbetare, av totalt 4 000
 • 2 logistikplattformar
 • 2 R&D-center
 • 1 integrerad designstudio
gerflor-slider-production.jpg

Minska energiförbrukningen på våra anläggningar

Under de senaste åren har vi minskat energiförbrukningen avsevärt på våra produktionsplatser genom att arbeta på flera fronter:

 • Mer energieffektiva industriella värme- och kylanläggningar på alla våra franska anläggningar (Tarare, Saint-Paul-Trois-Châteaux och Grillon). Följaktligen har användningen av slutna kylsystem avsevärt bidragit till den minskade vattenförbrukningen på dessa anläggningar: från 1,5 miljoner m3 per år till 0,25 miljoner sedan 2000!
 • Produktionslinjer som förbrukar mindre energi, med de bästa teknikerna för optimering av energieffektivitet. Till exempel har den nya linjen med ”2-metersrullar” vid vår anläggning i Saint-Paul-Trois-Châteaux gjort det möjligt att minska förbrukningen med 30 procent
 • Övergången till 100 % certifierad grön el  på alla våra anläggningar som drivs av vattenkraft 
 • Fler och fler elfordon i stället för dieseltruckar. Under 2019 ersattes till exempel alla dieselsemitrailer som användes för hantering med eltraktorer på vår anläggning i Saint-Paul-Trois-Châteaux, och i Tarare har alla hanterande fordon varit eldrivna sedan 2022
Gerflor - production

På väg mot allt mer exemplariska anläggningar

Mer allmänt har vi inlett en etisk policy för kontinuerlig driftförbättring för våra anläggningar. Därför är de certifierade:

 • ISO 9001 för kvalitet
 • ISO 14001 för miljö
 • ISO 50001 för energi

Våra åtgärder har varit särskilt fokuserade på bekväma arbetsförhållanden för våra anställda på anläggningen, med:

 • Optimerad akustisk prestanda för alla nya industriprojekt: Den nya produktionslinjen på vår Tarare-anläggning omfattar till exempel den senaste tekniken som finns tillgänglig när det gäller ljudisolering
 • Utbytessystem för rökgasbehandling tillförsäkrar minimal påverkan
gerflor-slider-production.jpg

Andra stadier i våra produkters livscykel

Stränga produktcertifieringar och -etiketter

Vår policy för hållbar utveckling har redan gjort det möjligt för oss att belönas med avancerade produktcertifieringar och -etiketter. Dessa standarder erkänner våra ansträngningar när det gäller följande:

 • golvets hållbarhet: UPEC A+
 • hållbar utveckling: Cradle to Cradle
 • minskning av förorenande utsläpp: Blue Angel, M1, A+, FloorScore

Våra produkter bidrar också till att uppnå miljöstandarder för byggnader: LEED, HQE

Läs mer
two-columns-media-normes.jpg
Gerflor vid din sida
Tjänster

Har du frågor? Behöver du råd inför ett projekt? Kontakta oss.

 

 

   

 

 

Kontakta oss
Gerflor by your side

Läs mer om Gerflor

I över 80 år har Gerflor gruppen designat, tillverkat och marknadsfört innovativa, dekorativa och miljöansvariga produkter för flexibla golv, linoleum, väggbeklädnader och tillgänglighet, säkerhetsgolv, antistatiska golv från installation till efterbehandling för proffs och privatpersoner.

Ett produktsortiment som uppfyller de specifika kraven för varje marknadsapplikation: kommersiella, utbildnings-, sjukhus-, sport- (inomhus och utomhus) och till och med bostäder. För mer inspiration, välbefinnande, säkerhet, prestanda och avkastning på investeringen.

Detta alternativ kommer att filtrera resultaten för att endast visa lagerförda produkter.